13.2 C
London
Sunday, May 22, 2022

GK Questions: What is such a thing, which leaves its own house and dies after hitting its own house?

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img


General Awareness Questions: If you are preparing for any exam, then it is very important to have strong general knowledge. These days things related to general knowledge are asked in the interviews of most of the recruitment examinations. Especially in UPSC interviews, there is a lot of emphasis on these types of questions.

1- Question: How can a person survive for 30 days without sleeping?
Answer: Because he sleeps at night.

2- Question: Which is such an organism, whose teeth are in its stomach?
Answer: Crab is such an organism, whose teeth are in its stomach.

3- Question: What is such a thing that comes to everyone everyday, but no one can see it?
Answer: Sleep.

4- Question: What is such a thing that fire cannot burn and water cannot submerge?
Answer: Snow.

5- Question: What is such a thing that is a lifeless thing, inside which there is a living thing?
Answer: Cage is such a thing, in which the bird lives.

6- Question: By what name is the national calendar of India known?
Answer: The name of the national calendar of India is Shaka Samvat calendar.

7- Question: Which animal is that which keeps sleeping continuously for two months after birth?
Answer: The animal with the sign till two months after birth is bear.

8- Question: What is such a thing, which leaves its own house and dies after hitting its own house?
Answer: Matchstick.

IAS: If you want to become an IAS officer then follow these methods, you will get success soon

HPPSC Interview Admit Card: Admit card for Assistant Professor interview released, download it in this easy way

Education Loan Information:
Calculate Education Loan EMI

,

- Advertisement -spot_imgspot_img
Latest news
- Advertisement -spot_img
Related news
- Advertisement -spot_img